Verkkouutiset

Vladimir Putin: Syyrian tulitauko astuu voimaan lauantaina

Vladimir Putinin mukaan Venäjä ja Yhdysvallat ovat sopineen Syyrian tulitauosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoo Kremlin sivuilla julkaistussa tiedotteessa Yhdysvaltojen ja Venäjän sopineen Syyrian tulitauon yksityiskohdista.

Putinin mukaan hän on keskustellut asiasta maanantaina puhelimessa Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman kanssa. Presidentit ovat Putinin mukaan sopineet antavansa yhteisen lausunnon asiasta.

”Lausuntoa edelsi amerikkalaisten ja venäläisten asiantuntijoiden intensiivinen työ. Käytimme hyväksemme myös Syyrian kemiallisten aseiden tuhoamiseksi tehdyn yhteistyön aikana kertynyttä positiivista kokemusta”, Putin kertoo.

Syyrian tulitauon on tiedotteen mukaan määrä astua voimaan Damaskoksen aikaan puolilta öin perjantain ja lauantain välisenä yönä. ”Kaikkien sotaa käyvien osapuolten” on määrä ilmoittaa perjantain aikana joko Venäjälle tai Yhdysvalloille sitoutuvansa tulitaukoon.

Tulitauko ei kuitenkaan päde ”ISIS-järjestöön, Al-Nusraan tai muihin YK:n turvallisuusneuvoston terroristijärjestöiksi määrittelemiin toimijoihin”.

”Iskut niitä vastaan jatkuvat”, Vladimir Putin toteaa.

Putin kertoo Yhdysvaltojen ja Venäjän sopineen yhteisen kuuman linjan avaamisesta Syyrian hallituksen ja kapinallisjoukkojen välisten uusien väkivaltaisuuksien ehkäisemiseksi.

”Venäjä suorittaa tarvittavat toimet Damaskoksen ja Syyrian laillisen hallinnon kanssa. Odotamme Yhdysvaltojen toimivan samoin liittolaistensa ja tukemiensa ryhmien kanssa”, Putin sanoo.

Venäjän mukaan tulitauko tulee kääntämään Syyrian tilanteen ja avaamaan ovet humanitaariselle toiminnalle ja poliittiselle prosessille kriisin päättämiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)