Jättioperaatio Saksassa: Vastaanottokeskuksista pidätettiin iskua valmistelleita ISIS-terroristeja

Saksan viranomaiset ovat pidättäneet terroristiepäiltyjä Berliinissä ja Attendornissa.

  • LKS 20160204  Police escort a man who was arrested during a raid on February 4, 2016 in Berlin. German police have arrested two Algerians they suspect of links to the Islamic State group and are hunting for two others in operations in Berlin and other regions, they said Thursday. / AFP / ODD ANDERSEN - LEHTIKUVA / AFP

    Saksan poliisi pidätti terroristiepäiltyjä.

    ()

Saksan poliisi on pidättänyt kaksi algerialaistaustaista miestä epäiltynä kytköksistä ISIS-jihadistijärjestöön.

Pidätykset tehtiin saksalaismedioiden mukaan vastaanottokeskuksissa Berliinissä ja Attendornissa.

Bildin mukaan miesten uskotaan suunnitelleen terroristi-iskua Berliinin joukkoliikenteen keskuksena toimivalle Alexanderplatzille. He olivat hiljattain työskennelleet alueella.

Berliinin poliisin lausuntoihin viittaavan Deutsche Wellen mukaan pääepäilty on 35-vuotias ja hän on ollut terroristien koulutusleirillä Syyriassa. Miehen hallusta löydettiin materiaalia, "joka kytkee hänet ISIS-järjestöön".

Myös Algerian viranomaiset etsivät miestä ISIS-kytkösten vuoksi.

Berliinin poliisi kertoo epäilevänsä miehiä "vakavan kansallista turvallisuutta uhkaavan teon suunnittelusta". Poliisi on ottanut haltuunsa tietokoneita, matkapuhelimia ja piirustuksia.

Saksan viranomaisten kerrotaan myös etsineen ainakin kahta muuta terroristiepäiltyä poliisioperaatioissa Berliinissä ja muualla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.