Verkkouutiset

ISIS:n rankin video lopullisesta taistelusta: täällä ”uskovat” kohtaavat ”ristiretkeläiset”

Islamilaisen valtion julkaisemalla videolla käsitellään lopun ajan kuolemanmarssia Roomaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terroristijärjestö ISIS:n uudella videolla heidän panssarikulkuneuvonsa etenevät hiekassa ”Rooman armeijoita” vastaan. Kuvissa näkyvät Vatikaani ja Colosseum. ISIS nimittää länsimaita usein roomalaisiksi.

Arabiankielisellä 15-minuuttisella videolla kerrotaan, miten ”Dabiqin armeija” etenee, orjuuttaa kristityt naiset ja tuhoaa krusifiksit. Videolla esitellään ISIS:n sotilaiden harjoittelua ja aseita.

Videon nimi on Kohtaaminen Dabiqissa tai Nähdään Dabiqissa. Dabiq on Syyriassa lähellä Turkin rajaa sijaitseva pikkukylä, joka ISIS:n eskatologisissa maailmanlopun odotuksissa on Armageddonin kaltaisen lopullisen taistelun paikka ”ristiretkeläisten” ja ”uskovien” välillä.

ISIS:n lippu liehuu videon kartalla Dabiqin suuren lipun lisäksi myös Israelin, Algerian, Libyan, Saudi-Arabian, Jemenin ja Irakin yllä. Niiden jälkeen esitellään liput jo aiemmin ISIS:n julkistamista 60 maasta, joiden kanssa se katsoo olevansa sodassa. Mukana on myös Suomi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)