Verkkouutiset

Tällainen on Ranskan hallitusta vastaan sodan julistanut kommunistinen vallankumousjohtaja

Ranskalaisen ammattikeskusjärjestön johtaja Philippe Martinez aikoo laittaa Ranskan polvilleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranska on kaaoksessa. Philippe Martinezin johtaman CGT-ammattikeskusjärjestön työntekijät ovat muun muassa pysäyttäneet ydinvoimaloita ja öljynjalostamoita. Maassa on bensapula. Liikenne ei toimi. Mielenosoitukset ovat päivittäisiä.

Verkkouutiset kertoi torstaina, miten ammattiliitot ovat ryhtyneet taisteluun vasemmistolaisen hallituksen työmarkkinauudistuksia vastaan.

Taisteluiden sotapäällikkö on 55-vuotias CGT:n kommunistinen pääsihteeri Philippe Martinez. Le Figaron mukaan Martinez on julistanut (sosiaalisen) sodan sosialistisia pääministeri Manuel Vallsia ja presidentti François Hollandea vastaan.

Martinez on espanjalaisten maahanmuuttajien lapsi. Hän on entinen Renaultin teknikko. Aiemmin hän johti seitsemän vuoden ajan CGT:n alaista metalliliittoa.

CGT:n johtajaksi hänet valittiin helmikuussa 2015. Ennen valintaansa hän kiersi vuoden ajan ympäri Ranskaa kampanjoimassa.

Martinez on ryhtynyt kommunistisen valtakamppailun johtajaksi maltillisia sosialisteja vastaan.

Martinez lukeutuu tiukkoihin marxilaisiin ja Ranskan kommunistisen puolueen vasempaan laitaan. Poliittisena voimana kommunistit eivät ole olleet merkittäviä vuosikymmeniin Ranskassa.

Martinezin tavoite on selvä. Hän haluaa, että hallitus luopuu kokonaan lakiuudistuksistaan paikallisen sopimisen lisäämiseksi palkoissa ja työajoissa.

– Niin kauan kuin hallitus kieltäytyy keskustelemasta tästä aiheesta, on olemassa riski, että joukkojen mobilisointi lisääntyy, Martinez sanoi keskiviikkona.

Martinezin mukaan taistelemalla on mahdollista voittaa.

– Ilman taistelua häviää varmasti, Martinez kiteytti militantin ajattelutapansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)