Verkkouutiset

Rajaloukkaus Virossa – pidätetyt entisiä KGB-agentteja

Viron rajavartiolaitos pidätti viikonloppuna kaksi maan aluevesille tullutta veneilijää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron yleisradion ERR:n mukaan venäläiset Mikhail Suhoshin ja Alexander Ladur ovat paljastuneet entisiksi Neuvostoliiton salaisen palvelun KGB:n upseereiksi.

Venäläisen 47news.ru-sivuston mukaan miehet työskentelivät KGB-uriensa jälkeen Venäjän suojelupoliisin FSO:n palveluksessa. Heidän kerrotaan olevan jo eläkkeellä.

Suhoshin ja Ladur saapuivat Viron aluevesille Narvan lähistöllä. He yrittivät paeta paikalta jäätyään kiinni. Miehiä syytetään rajaloukkauksesta ja viranomaisen vastustamisesta.

Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n rajavalvontaosasto on myöntänyt miesten tulleen Viron puolelle. Sen mukaan venäläiset olivat kuitenkin vain noin 10 metriä rajan väärällä puolella. Venäläisdiplomaatti Ljubov Zabinjak totesi, ettei Viro ole koskaan aiemmin pidättänyt venäläisiä vastaavissa tapauksissa.

”Heidän menneisyytensä ei vaikuta asian tuomioistuinkäsittelyyn”, Carol Merzin Viron syyttäjänvirastosta totesi ERR:n haastattelussa.

Miehet voivat saada teoistaan jopa vuoden vankeusrangaistuksen ja sakkoja.

Venäjä vangitsi hiljattain virolaisen poliisin Eston Kohverin maiden välisellä raja-alueella epämääräisissä olosuhteissa.

Virolaisten mukaan venäläiset agentit houkuttelivat Kohverin Viron puolella järjestettyyn väijytykseen ja mies muilutettiin rajan yli. Venäläiset taas syyttävät Kohveria itseään rajaloukkauksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)