Verkkouutiset

Vladimir Putinin vastustajan aviomiestä pistettiin myrkkyruiskeella Moskovassa

Aktivistilakimies uskoo aviomiehensä joutuneensa poliittisen hyökkäyksen kohteeksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kriitikkona tunnetun Ljubov Sobolin aviomies Sergei Mohov on joutunut erikoisen hyökkäyksen kohteeksi Moskovassa, kertoo brittilehti The Times.

Tuntematon mieshenkilö iski Mohovin kimppuun hänen kotitalonsa edustalla. Hyökkääjä odotti talon porttikongissa ja piteli kukkakimppua kasvojensa edessä. Mies kävi kiinni Mohoviin, totesi ”anteeksi” ja pisti ruiskun hänen reiteensä.

”Hänen jalkansa pettivät, hän kaatui, hän ei voinut liikkua. Sitten seurasi kouristuksia ja lihaskramppeja. Hän menetti tajuntansa”, Ljubov Sobol kirjoitti tapauksesta Facebookissa.

Mohovin mukaan ruiskeessa oli todennäköisesti jonkinlaista rauhoittavaa tai psykoaktiivista ainetta. Hän kertoo luulleensa kuolevansa.

Mies vietiin iskun jälkeen moskovalaiseen sairaalaan. Siellä ei kyetty määrittämään, mistä aineesta oli kyse. Sobolin mukaan Mohov toipuu iskusta. Lääkäreiden on vielä kuitenkin varmistettava, ettei hän saanut ruiskusta esimerkiksi HIV-tartuntaa.

Ljubov Sobol toimii lakimiehenä Vladimir Putinin arkkivihollisena tunnetun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin johtamassa korruption vastaisessa FBK-säätiössä. Hän uskoo mieheensä kohdistuneen hyökkäyksen liittyneen FBK:n hiljattain julkaisemiin paljastuksiin Jevgeni Prigozhinista. Sobol oli mukana tutkimassa Prigozhinia. Hän näkyy säätiön julkaisemalla paljastusvideollakin.

Navalnyin säätiön tutkimusten perusteella ”Vladimir Putinin kokkina” tunnettu entinen rikollinen ja ravintoloitsija Prigozhin on noussut miljardööriksi ja erääksi Venäjän vaikutusvaltaisimmista miehistä Vladimir Putinin myötävaikutuksella saatujen valtion urakoiden ansiosta. Verkkouutiset kertoo Prigozhinin uskomattoman tarinan tässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)