Verkkouutiset

Ukrainan presidentti päin naamaa Vladimir Putinille: Lopeta ampuminen

Petro Poroshenko sanoi Vladimir Putinille suoraan, että Venäjän tulisi lopettaa sotatoimet Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon uutisoidaan huutaneen Venäjän presidentti Vladimir Putinille päin naamaa, että ”teidän tulisi vain lopettaa ampuminen”.

Newsweekin mukaan purkaus sattui Berliinissä hiljattain järjestetyssä Ukrainan tilannetta käsitelleessä kokouksessa. Neuvotteluihin osallistuivat Putinin ja Poroshenkon lisäksi myös Ranskan presidentti Francois Hollande ja Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Kokouksen keskeiseksi kiistakysymykseksi nousivat Itä-Ukrainan separatistialueiden vaalit. Venäjän mukaan separatistien pitäisi saada järjestää omat vaalinsa. Ukraina taas katsoo separatistien olevan lähinnä Venäjän asevoimien jatke eikä pidä Luhanskin ja Donetskin ryhmittymien itsehallintopyrkimyksiä aitoina.

Asiasta uutisoinut ukrainalainen Liga-uutissivusto viittasi ukrainalaisdelegaation jäseniltä saatuihin tietoihin. Ligan mukaan Poroshenko turhautui Putinin jatkuviin vaatimuksiin vaaleista, korotti ääntään ja käski Venäjän presidenttiä ”lopettamaan ampumisen”.

Ukrainalaismedian mukaan Petro Poroshenko on vahvistanut pyytäneensä Putinilta, että Venäjän joukot lopettaisivat tykkitulen Ukrainassa. Hän kuitenkin kiistää huutaneensa.

Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov on myöntänyt venäläismedialle, etteivät keskustelut olleet helppoja. Hän totesi kuitenkin myös, ettei kukaan korottanut ääntään neuvotteluissa.

Ukrainan asevoimat tiedottaa separatistien avanneen tulen Ukrainan armeijan asemiin 35 kertaa pelkästään maanantain aikana. Tulituksessa haavoittui seitsemän sotilasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)