Verkkouutiset

Putinin määräys: Kaikki länsimainen ruoka Venäjältä tuhottava

Presidentti Vladimir Putin on määrännyt kaikki länsimaiset elintarvikkeet Venäjällä tuhottaviksi, kertoo CNN.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin kielsi viime vuonna suurimman osan elintarvikkeiden maahantuonnista Yhdysvalloista, EU-alueelta, Kanadasta, Australiasta ja muutamista muista maista. Länsimaisen ruoan maahantuonnin kieltäminen oli vastaisku länsimaiden Venäjälle asettamille pakotteille.

Venäläiset ruoantuottajat kuitenkin valittavat, että kieltoa ei noudateta kunnolla ja länsimaiset elintarvikkeet löytävät edelleen tiensä venäläisiin supermarketteihin. Tästä syystä Vladimir Putin on päättänyt ottaa kovat keinot käyttöön ja tuhota kaikki venäläisistä ruokakaupoista löydetyt länsimaiset elintarvikkeet.

Presidentin määräyksen mukaan elintarvikkeiden tuhoamista asetetaan valvomaan kaksi virkailijaa, jotka tallentavat prosessin videolle ja valokuviin. Presidentti ei ole tarkentanut, miten ruoka tulee tuhota, paitsi lihan ja juuston suhteen, jotka poltetaan.

Oppositiojoukot Venäjällä ovat kritisoineet presidentin määräystä. Heidän mukaansa kiellettyjä elintarvikkeita ei pitäisi tuhota, kun ne voi käyttää esimerkiksi köyhien ruokkimiseen.

– Pakotteet ovat vahingoittaneet Venäjällä eläkeläisiä, veteraaneja, suurperheitä, vammaisia ja monia venäläisiä, jotka kärsivät nyt nälkää. Jos ruoan voi syödä, miksi tuhota se, toteaa Olga Savelieva, joka on laittanut alulle vetoomuksen presidentin määräystä vastaan.

Tähän mennessä 200 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen.

Venäjä on ollut yksi eurooppalaisten maataloustuotteiden suurimpia ostajia. EU arvioi, että eurooppalaiset ruoantuottajat menettävät Venäjälle asetettujen pakotteiden seurauksena yhteensä miltei 5 miljardia euroa vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)