Verkkouutiset

Pohjois-Korean viettelijäagentit hankkiutuvat raskaaksi ja kiristävät ulkomaalaisia

Pohjois-Korean agentit ovat vietelleet jopa satoja ulkomaalaisia poliitikkoja, toimittajia ja liikemiehiä, loikkari väittää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entisen korkea-arvoisen pohjoiskorealaisvirkamiehen mukaan maan edellisen johtajan Kim Jong-ilin aikana käynnistetty niin kutsuttu ”siemenenkanto-ohjelma” pyörii edelleen.

Pohjois-Korean hallinnossa propagandistina toimineen Jang Jin-sungin mukaan ohjelmaan kuuluvien naispuolisten agenttien tehtävänä on vietellä sopiviksi kohteiksi katsottuja ulkomaalaisia vieraita ja hankkiutua raskaaksi.

Agentin kohde saa tavallisesti tietää vauvasta vasta, kun nainen on jo synnyttänyt.

”Hallinto ottaa kohteekseen pääasiassa Pjongjangissa usein vierailevia ulkomaalaisia. Tulkiksi tai avustajaksi määrätty nainen luo ajan kanssa ystävyyssuhteen mieheen. Todellisuudessa nämä naiset ovat kuitenkin agentteja”, Jang selvittää brittiläiselle Telegraphille.

Hänen mukaansa pohjoiskorealaisen kanssa salaa lapsen saaneen ulkomaalaisen kiristämisellä voidaan saavuttaa monia hyötyjä.

Poliitikot voidaan Jangin mukaan saada ajamaan Pohjois-Korealle myönteistä linjaa kotimaassaan, liikemiehiä pyritään suostuttelemaan tekemään hallinnolle edullisia sopimuksia ja uskonnolliset vaikuttajat taas pystyvät kanavoimaan maahan rahaa hyväntekeväisyystoiminnan kautta.

Jang kertoo saaneensa itse tietää kiristystoiminnasta jo opiskellessaan yliopistossa Pjongjangissa. Hänen luokkatoverinsa Ri Hyun-suk oli yksi siemenenkanto-ohjelmasta syntyneistä lapsista. Naisen isä oli mitä ilmeisemmin ulkomaalainen poliitikko.

”Jo yksin hänen läsnäolonsa Pjongjangissa antoi vipuvartta hänen isänsä käsittelemiseen ja kannusti häntä ajamaan Pohjois-Korealle myönteistä politiikkaa ja maalle maksettavan avun lisäämistä.”

Jang kertoo kiristysohjelman olevan yhä voimissaan. Hänen mukaansa Pjongjangissa on erityisiä alueita, joilla ohjelman seurauksena syntyneet lapset elävät tiedusteluviranomaisten valvonnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)