Verkkouutiset

Kim Jong-un kuvissa Pohjois-Korean uuden superaseen kanssa – ”todellinen ydinpelote”

Pohjois-Korean diktaattori esitteli maansa uutta ydinasetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean virallinen valtiollinen tietotoimisto KCNA on julkaissut sarjan kuvia, joissa maan diktaattori Kim Jong-un poseeraa väitetyn ballistisen ohjuksen ja sen kärkeen sovitettavan pienennetyn ydinkärjen kanssa.

KCNA:n mukaan Kim Jong-un luonnehti ydinkärkiä ”todelliseksi ydinpelotteeksi”. Kansainvälisessä mediassa kuvissa näkyvää kärkeä ja ohjusta on kuitenkin epäilty pelkiksi lavasteiksi.

“Nyt kun olemme ylpeä ydinasevaltio, meillä on vahva takuu siitä, että teemme läpimurron talouden ja ihmisten elintason kehittämisessä vahvaan ydinpelotteeseemme perustuen”, Kim totesi.

Kimin mukaan Yhdysvalloilla ei ole yksinoikeutta ”tehdä ennaltaehkäisevää ydiniskua”.

Etelä-Korean ja Yhdysvaltain yhteinen vuosittainen sotaharjoitus alkoi maanantaina. Pohjois-Korea on uhannut käyttää ydinaseitaan harjoituksien vuoksi. Kim Jong-un määräsi maanantaina maan ydinaseet virallisesti valmiuteen.

Asiantuntijat ovat kautta linjan olleet sitä mieltä, että on hyvin epätodennäköistä, että Pohjois-Korea kykenisi vielä kehittämään ballistisen ohjuksen kärkeen sopivan pienennetyn ydinaseen. Maalla on kuitenkin tiettävästi useita tavanomaisia ydinpommeja.

Myöskään maan ohjusteknologian ei uskota olevan sillä tasolla, että se kykenisi tuottamaan tarkkoja ja toimintavarmoja mannertenvälisiä ohjuksia.

Pohjois-Korea on suorittanut hiljattain sekä maan historian neljännen ydinkokeen että laukaissut satelliitin avaruuteen. Avaruusraketin laukaisua on pidetty kulissina pitkän matkan ohjuskokeelle. Pohjois-Korean tiedetään myös kehittävän sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta.

Kansainvälinen yhteisö on reagoinut kokeisiin jyrkästi ja Pohjois-Koreaan jo ennestään kohdistettujen tiukkoja vientirajoituksia ja pakotteita on päätetty kiristää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)