Verkkouutiset

Ranskan terrori-iskun ampujalla yhteys ääri-islamisteihin, junan henkilökunta pakeni lukkojen taakse

Perjantaina junassa Pariisin ja Amsterdamin välillä ammuskelemaan ryhtynyt mies on Ranskan turvallisuuspalvelulle ennestään tuttu, kertoo Daily Mail.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Marokkolainen mies avasi perjantaina tulen kohti matkustajia junassa Pariisin ja Amsterdamin välillä. Miehellä uskotaan olevan kytköksiä ääri-islamistisiin ryhmiin.

Matkustajat kertovat, että junan työntekijät lukittautuivat henkilökunnan tiloihin ja jättivät matkustajat oman onnensa nojaan. Ovea henkilökunnan tiloihin ei avattu, vaikka matkustajat hakkasivat sitä ja huusivat apua.

Ampuja saatiin kuitenkin taltutettua, sillä matkustajien joukossa ollut Yhdysvaltain ilmavoimien sotilas Spencer Stone huomasi marokkolaisen käyttäytyvän omituisesti.

Yhdessä matkakumppaniensa, kansalliskaartilaisen Alek Skarlatosin ja kalifornialaisen Anthony Sadlerin, sekä brittiläisen it-konsultin Chris Normanin kanssa miesten onnistui kaataa marokkolainen maahan, riistää häneltä ase ja lyödä hänet tajuttomaksi. Poliisi pidätti ampujan.

Spencer Stone oli yksi kolmesta haavoittuneesta, kun marokkolainen ehti ampua.

Junassa oli 550 matkustajaa.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan ampujaa epäillään radikaali-islamistiksi. Mies on tunnistettu Ayoub el-Qahzzaniksi, joka on ennestään Ranskan turvallisuuspalveluille tuttu.

Hänellä epäillään olevan yhteyksiä ääri-islamistisiin järjestöihin ja Belgiassa tammikuussa tapahtuneeseen terroristihyökkäykseen. Miehen kerrotaan käyneen äskettäin Syyriassa.

El-Qahzzan itse kieltää kuuluvansa mihinkään terroristiryhmittymään ja väittää löytäneensä käyttämänsä Kalasnikov-kiväärin maasta pensaan alta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)