Verkkouutiset

Omat sisäänkäynnit rikkaille ja köyhille – uutuusratkaisu kuohuttaa New Yorkissa

Newyorkilaiset ovat raivostuneet uusista rakennussuunnitelmista, joissa "toisen luokan asukkaille" on omat sisäänkäynnit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden alussa virkaan astunut pormestari Bill de Blasio on vannonut ratkaisevansa New Yorkia vaivaavan kohtuuhintaisten asuntojen pulan. De Blasio lupasi järjestää peräti 200 000 edullista asuntoa.

Tavoitteeseen on pyritty mekanismeilla kuten rakennuslupaehdoilla, joissa uudisrakentajat velvoitetaan rakentamaan asuintaloihin tietty määrä kohtuuhintaisia asuntoja tai vain pienituloisille myytäviä asuntoja. Vastineeksi kaupunki tarjoaa yrityksille huippupaikkoja ja lupia suuriin rakennuksiin.

Monet säännöistä ovat peruja jo edellisen pormestarin Michael Bloombergin hallintokaudelta.

New Yorkissa asuinneliöllä on kuitenkin arvonsa ja hallinnon suunnitelmat ovatkin johtaneet ikävään lieveilmiöön.

Heinäkuun puolivälissä newyorkilaiset raivostuivat, kun paljastui, että arvostetulle Upper West Siden asuinalueelle valmistuvaan tornitaloon johtaisi kaksi sisäänkäyntiä, joista vaatimattomampi on tarkoitettu talon edullisissa asunnoissa asuville, Citylab-sivusto kertoo.

Extellin rakentamassa luksustornitalossa on 219 tavallisilla markkinoilla myytävää ja 55 pienituloisille suunniteltua asuntoa. Lehtitietojen mukaan yritys hyötyi jopa 100 miljoonaa dollaria rakentamalla ”kakkosluokan asuntoja”. Niiden myötä se sai loistavan rakennuspaikan ja oikeuden tavallista korkeampaan rakennukseen.

Paikallislehdistö onkin alkanut kutsua kalliiden asuinalueiden talojen kakkossisäänkäyntejä ”köyhäinoviksi”.

Gotham Gazzette-lehden selvityksen perusteella asuntopulan ratkaisemiseen tähtäävät mekanismit ovatkin monin paikoin vain johtaneet entistä pahempaan alueelliseen eriarvoistumiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)