Verkkouutiset

Nemtsovin murhalle löytyi uusi silminnäkijä – meneekö tutkinta uusiksi?

Silminnäkijän kuvaus ei istu murhasta syytettyyn mieheen, eikä myöskään surmaajien väitetysti käyttämään autoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murha on mahdollisesti saamassa uuden käänteen. Silminnäkijäksi ilmoittautunut 27-vuotias Jevgeni väittää nähneensä oletetun murhaajan. Asiasta kertoo Venäjän oikeusmaailman tapahtumia seuraava Rapsi.

Jevgenin mukaan hän käveli Nemtsovin ja tämän tyttöystävän takana murhaajan iskiessä ja näki tämän poistuvan paikalta juosten. Murhamiestä hän kuvailee hoikaksi ja keskipituiseksi, sekä hänen hiuksiaan tummiksi, puolipitkiksi ja aaltoileviksi.

Kuvaus ei kuitenkaan osu murhasta syytettyyn Zaur Dadajeviin, joka on Kommersant-lehden tietojen mukaan suurikokoinen ja atleettinen. Lisäksi silminnäkijä väittää, että pakoautona olisi toiminut Lada Prioralta näyttävä valkea henkilöauto. Tutkinnassa on aiemmin sanottu auton olleen ukrainalaisvalmisteinen ZAZ. Dadajevin lakimiehet aikovat käyttää tietoja osoittaakseen miehen olevan syytön.

Palkkamurhaa on epäilty yhdeksi motiiviksi Nemtsovin murhaan. Murhan on myös epäilty liittyneen ääri-islamiin. Nemtsovin kerrotaan saaneen uhkauksia kommenteistaan Charlie Hebdo -lehteen tehdyistä terrori-iskuista. Dadajev on mediatietojen mukaan kertonut kuulusteluissa surmanneensa Nemtsovin, koska hän oli osoittanut tukea Muhammed-pilakuvia julkaisselle Charlie Hebdolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)