Verkkouutiset

”Nato-legioona? Vieraat joukot Ukrainassa ovat venäläisiä”

Nato tuomitsee Ukrainan kiihtyneet väkivaltaisuudet ja vaatii Venäjää lopettamaan separatistien tukemisen
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tuomitsi maanantaina ukrainalaiseen Mariupolin satamakaupunkiin tehdyn raketti-iskun.

Separatistien hallussa olevalta alueelta lauantaina ammutussa keskityksessä menehtyi 30 ja loukkaantui noin sata siviiliä.

”Separatistien aggressiiviset toimet ja provokatiiviset lausunnot ovat suorassa ristiriidassa Minskin sopimuksen kanssa”, Stoltenberg totesi tiedotteessaan Naton Ukraina-komission erityiskokouksen jälkeen.

Stoltenberg arvosteli myös Venäjän käytöstä.

”Huolimatta toistuvista lupauksista siitä, että Venäjä olisi sitoutunut työskentelemään rauhanomaisen ratkaisun eteen, jatkaa se tuen, koulutuksen, varusteiden ja joukkojen toimittamista separatisteille”, Stoltenberg sanoi.

Stoltenbergin mukaan Venäjä on toimittanut Ukrainaan viime viikkoina satoja kehittyneitä asejärjestelmiä, kuten raketinheittimiä, raskasta tykistöä, tankkeja, panssariajoneuvoja ja elektronisen sodankäynnin välineitä.

”Vaadimme Venäjää seuraamaan kansainvälisiä velvoitteitaan ja lopettamaan heti separatistien tukemisen ja Ukrainan epävakauden ruokkimisen”, Stoltenberg totesi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi maanantaina ulkomaalaisten taistelijoiden muodostaman ”Naton legioonan” taistelevan Ukrainan hallinnon puolella.

Stoltenbergin mukaan puheet ovat hölynpölyä

”Ukrainassa olevat ulkomaalaiset joukot ovat venäläisiä”, hän vastasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)