Verkkouutiset

Yliopisto laskee opiskelijan arvosanaa jokaisesta mies- tai nainen-sanasta

Amerikkalaisessa yliopistossa kitketään poliittisesti epäkorrektia kielenkäyttöä rankasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Campus Reformin mukaan Washington State Universityssä useat professorit ovat kirjallisesti varoittaneet opiskelijoita korrekteista tavoista. Jos he esimerkiksi käyttävät kursseilla termejä kuten ”laiton maahanmuuttaja”, ”mies” tai ”nainen, tai jos he eivät anna etusijaa ei-valkoisille opiskelijoille, heidän arvosanansa heikentyvät.

Yliopiston Women & Popular Culture -kurssin vetäjä varoittaa tästä löytyvissä kurssiohjeissaan hylkäämisestä, jos opiskelija käyttää väärää kieltä.

”Rasistisen, seksistisen, homofobisen, transfobisen, muukalaisvihaisen, ennakkoasenteisen tai yleisesti loukkaavan kielen käyttämistä luokassa tai sellaisen materiaalin esittämistä ei sallita. (Tämä sisältää termit ”Mies”, ”värillinen”, ”laittomat/laittomat maahanmuuttajat”, ”transu” ja niin edelleen – tai viittaamisen naisiin/miehiin naispuolisina tai miespuolisina.) Jos näen tai kuulen sitä, korjaan sen luokassa koska se voi olla opettava hetki monille opiskelijoille. Toistuvaa sortavan tai vihamielisen kielen käyttämistä käsitellään vastaavasti – sisältäen ei vain poistamisen luokasta ilman pisteitä, tehtävän hylkäämisen ja – ääritapauksissa – lukukauden hylkäämisen”, professori Selena Lester Breikssin ohjeissa todetaan.

Toisen professorin vetämällä vertailevan etnisen tutkimuksen johdantokurssilla arvosanaa lasketaan, jos kirjoitustyössä esiintyy sanapari ”laiton maahanmuuttaja”. Kustakin maininnasta menee yksi piste.

Termin sijaan tulee puhua ”dokumentteja vailla olevista siirtolaisista/maahanmuuttajista/henkilöistä”. Professorin mukaan opiskelijat tulevat kurssilla ”tunnistamaan miten valkoiset etuoikeudet toimivat jokapäiväisissä sosiaalisissa rakenteissa ja instituutioissa”.

Kolmas professori Washington Statessa vetää monikulttuurisen kirjallisuuden johdantokurssia. Hänen mukaansa opiskelijoiden odotetaan väistyvän tai alistuvan ei-valkoisille opiskelijoille, jos he haluavat menestyä kurssilla.

Professori on nimittänyt yliopistoa ”valkoisen ylivallan yliopistoksi” ja vaatinut opiskelijoilta ymmärrystä ”systemaattisen epäoikeudenmukaisuuden uhrien raivolle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)