Verkkouutiset

Maidanin verilöylyn käskyn antaja oli Janukovits, tarkka-ampujia pidätetty

Ukrainassa on pidätetty lukuisia mellakkapoliisin tarkka-ampujia Maidan-aukion helmikuun verilöylystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan terveysministeriön mukaan Kiovan Maidanin suurmielenosoituksen hajottamisten seurauksena kaikkiaan 1 528 ihmistä loukkaantui, 103 kuoli ja 166 on yhä kateissa.

Joukkomurhasta epäiltyjä on nyt Ukrainan pääsyyttäjä Oleg Mahnitskin mukaan pidätetty. Heitä epäillään pahimman päivän eli helmikuun 20. päivän ampujiksi. Tuolloin kuoli 53 ihmistä.

Pääsyyttäjän mukaan Ukrainan tuolloinen presidentti Viktor Janukovits antoi sisäministerin ja turvallisuuspalvelun johtajan kautta käskyn ampumisesta.

Kaikki pidätetyt ovat Kiovan erikoispoliisin ”mustan yksikön” tarkka-ampujia. Pidätettyihin kuuluu ryhmän johtaja. Useita tavoitellaan yhä.

Syyttäjät sanovat tutkimuksissa haastatellun kaikkiaan 30 000 työvuorossa ollutta poliisia. Myös valheenpaljastustestejä tehtiin.

Torstaina 20. helmikuuta tarkka-ampujat asettuivat asemiin Maidan-aukiolta lähtevälle Institutskaja-sivukadulle ja ampuivat tappaakseen mielenosoittajia, jotka nousivat katua pitkin. Myös heitä pelastamaan tulleita ammuttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)