Verkkouutiset

Brittikampanja haluaa lapsille ”oikeuden tulla unohdetuiksi internetissä”

Britanniassa on perustettu kampanja, jonka tarkoituksena on edistää lasten yksityisyydensuojaa ja turvallisuutta internetissä, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britanniassa on perustettu kampanja, joka puoltaa ajatusta, että lapsilla pitäisi olla oikeus eliminoida internetmenneisyytensä. IRights-nimisen kampanjan ideana on, että lapsilla pitäisi olla mahdollisuus helposti muokata tai poistaa sisältöä, jota he ovat tuottaneet internetiin.

Kampanjaa tukee Britannian internetturvallisuuden ministeri, paronitar Joanna Shields. Mukaan tukemaan ovat lähteneet myös monet järjestöt ja yhtiöt, mukaan lukien muutamat pankit ja lakifirmat.

Kampanjan tarkoituksena on kannustaa yhtiöitä työskentelemään tiiviimmin hallituksen kanssa taatakseen lasten internetaktiivisuudelle turvallisemmat ja oikeudenmukaisemmat puitteet. Sen lisäksi, että kampanja puoltaa lasten ”oikeutta tulla unohdetuiksi internetissä”, kampanjan mukaan lapsille pitäisi myös kunnolla kertoa siitä, miten heidän tietojaan internetissä saatetaan käyttää.

Britannian hallituksen neuvonantajan Rachel O’Connellsin mukaan kampanjan tavoitteet liittyvät olennaisesti tietosuojaa koskeviin lakiesityksiin, jotka ovat tulossa voimaan Britanniassa seuraavien vuosien aikana. Rachel O’Connell on myös internetin tietosuojaa edistävän ja konsulttipalveluja tarjoavan Trustelevate-nimisen tutkimus- ja konsulttifirman perustaja.

O’Connellin mukaan nuoret ovat koko ajan tarkempia oman yksityisyytensä ja internet-identiteettinsä suojelemisesta. Hänen mukaansa moni yhtiö on alkanut huomata, että yksityisyydensuojelemisesta voi hyötyä myös taloudellisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)