Verkkouutiset

Lakimieheltä hurja arvio: Kaikki Brexit-neuvottelut ovat laittomia

Julien Fouchetin mukaan neuvottelut ovat laittomia, sillä iso joukko EU-alueella asuvia brittejä ei saanut äänestää Brexitistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskalainen lakimies Julien Fouchet on nostamassa kanteen Euroopan komissiota vastaan Brexit-neuvotteluista. Asiasta kertoo Independent. Fouchetin mukaan neuvottelut ovat laittomia, sillä sadoilta tuhansilta Euroopassa asuvilta Ison-Britannian kansalaisilta evättiin oikeus äänestää maan EU-kansanäänestyksessä.

Fouchet on kerännyt todistajanlausunnot sadoilta Ison-Britannian ulkopuolella asuvilta, jotka eivät saaneet äänestää, sillä he eivät ole oleskelleet kotimaassaan yli 15 vuoteen.

– Äänestäminen on demokratian ydin ja jokaiselle eurooppalaisella kansalaisella tulisi olla yhtäläiset mahdollisuudet harjoittaa demokraattisia oikeuksiaan. Meidän tulee taistella brittien puolesta, kyse on Euroopan solidaarisuudesta ja ihmisoikeuksista, hän sanoi lehdelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)