Verkkouutiset

”Kremlissä ei vitsailla” – aprillipila kiistellyistä sotalaivoista sytytti Venäjällä

EU-asioita seuraavan uutissivuston aprillipila on herättänyt huomiota Venäjän mediassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EUObserver-sivusto julkaisi tänään artikkelin, jossa se toteaa arvovaltaisiin lähteisiin viitaten, että Ranskan Venäjälle kauppaamat Mistral-tukialukset aiotaankin myydä EU:lle.

Jutussa todetaan muun muassa, että alusten nimiksi tulisi Juncker ja Mogherini. Komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ja EU:n ulkoasioiden korkean edustajan Federica Mogherinin mukaan.

Jutussa kerrotaan, että toinen aluksista olisi määrä sijoittaa Latviaan ja toinen Lampedusan saarelle.

Pila on noteerattu monessa venäläismediassa ja sitä on jaettu ahkerasti myös twitterissä. Twitter-käyttäjien mukaan joissakin venäläisissä uutisvälineissä on myös haksahdettu huijaukseen.

Venäläinen Tass kysyi jopa Kremlin mielipidettä asiaan.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov toteaa hallinnon arvostavan ”hyvää vitsiä”. Hänen mukaansa Venäjä voisi repiä samasta aiheesta omaakin huumoria.

”Kremlissä tehdään ennemminkin töitä eikä vitsailla”, Peskov kuitenkin toteaa.

”Arvostaisimme sopimusten kunnioittamista”, hän sanoo.

Ranska on toistaiseksi jäädyttänyt yli miljardin euron aluskaupan Ukrainan kriisin vuoksi. Kaupasta sovittiin vuonna 2011. Alustoimitusten hyllyttäminen on hiertänyt Ranskan ja Venäjän välejä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)