Joukkoahdistelun uhrit puhuvat nyt: Kaikkialla oli itkeviä tyttöjä

Kölnin pormestari nosti uuden myrskyn sanomalla, että naisten pitäisi pitää käsivarren mittainen etäisyys.

  • LKS 20160106 hjb303; Picture taken on December 31, 2015 shows people gathering in front of the main railway station in Cologne, western Germany. Police in Cologne told AFP they have received more than 100 complaints by women reporting assaults ranging from groping to at least one reported rape, allegedly committed in a large crowd of revellers during year-end festivities outside the city's main train station and its famed Gothic cathedral. / AFP / dpa / Markus BOEHM - LEHTIKUVA / AFP

    Miehiä uudenvuodenaattona Kölnin rautatieasemalla. Yön tapahtumat järkyttävät yhä.

    ()

Verkkouutiset kertoi ensimmäisenä Suomessa Saksaa järkyttäneistä Kölnin ja Hampurin tapahtumista tässä ja tässä. Uudenvuodenyönä kaupungeissa oli lukuisia ulkomaisten miesten ryhmiä, jotka ryöstelivät ja kävivät naisiin käsiksi. Tapahtumista ei aluksi kerrottu enempää tiedotusvälineiden kuin poliisinkaan toimesta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on nyt vaatinut täyttä tutkimusta skandaalista "syntyperästä ja taustasta riippumatta". Ehkä jopa 500-1 000 miehen teoista on jätetty noin 120 rikosilmoitusta.

Kölnin pormestari Henriette Reker sai aikaan jatkokohun lausunnoillaan. Reker totesi vastaavia tapauksia voitavan ehkäistä nuorten naisten ja tyttöjen käytössäännöillä, joita hänen mukaansa tullaan julkaisemaan netissä.

Näihin sääntöihin kuuluvat hänen mukaansa muun muassa pysyminen käsivarren mitan päässä vieraista ihmisistä, omassa ryhmässä pysyminen, avun tai todistajan pyytäminen ja poliisin informointi.

"Aina on mahdollista pitää käsivarren mittainen etäisyys... Meidän on estettävä ennalta iloisen käytöksen ja avoimuudesta erillisen erityisesti seksuaalisen käyttäytymisen sekoittaminen", Reker sanoi.

Hänen kommenttejaan on yleisesti pidetty ennenkuulumattoman tapahtuman uhrien syyllistämisenä ja tapahtumien peittelyn jatkona.

Kölnin poliisi oli loppiaisena tehnyt vain muutaman "epäillyn" kiinnioton.

Myös raiskauksia

Ensimmäisenä uutisesta kertoi Saksan ulkopuolella amerikkalainen Breitbart, joka on nyt julkaissut Bildin ja N-TV:n haastattelemien eräiden uhrien kertomuksia .

* 18-vuotias Michelle kertoo olleensa liikkeellä 11 ystävän ryhmässä, kun 20-30 miestä saartoi heidät. Miehiä tuli yhä lisää. He kourivat itkeviä ja kirkuvia naisia. "Kaikki miehet olivat ulkomaalaisia". Naisten lompakot ja puhelimet vietiin.

* 18-vuotias Annika kävi ensi kertaa elämässään Kölnissä.

"Se oli pelottavaa. Lähinnä koska kukaan ei auttanut. Tunnen itseni niin likaiseksi. Niin käytetyksi".

"He onnistuivat erottamaan meidät ryhmässä ja tulemaan lähelle... yritimme taistella heidän käsiensä saamiseksi irti... Kaikkialla minne katsoin näin tyttöjen itkevän", Annika sanoo.

* 25-vuotias Anne tuli työpaikaltaan yökerhosta kadulle, kun ryhmä arabimiehiä hyökkäsi, veti hänen vaatteensa pois ja repi hänen pikkuhousunsa ennen juoksemistaan karkuun.

* Eräs mies kertoi hyökkäyksestä, jota hän ei ehtinyt aluksi edes havaita. Hänen 31-vuotiaan tyttöystävänsä jalkojen väliin oli käynyt kiinni ryhmä "nuoria, tummahiuksisia" miehiä.

* 20-vuotias tyttö riisuttiin kadulla kokonaan alasti. Toisen 20-vuotiaan sisään tunkeuduttiin sormilla.

* Katja L.:n mukaan rautatieaseman ulkopuolella häntä ja hänen ystäväänsä odotti ryhmä nuoria ulkomaisia miehiä. Naisten piti kävellä heidän ryhmänsä halki päästäkseen eteenpäin. Miehet muodostivat "kujan", jossa Katja äkkiä tunsi käden takapuolellaan, sitten rinnoillaan, sitten kaikkialla. "Se oli painajainen. Vaikka huusimme ja löimme heitä, he eivät lopettanut. Luulen että minua koskettiin sata kertaa 200 metrin matkalla".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.