Verkkouutiset

Kim Jong-un neuvotteli salassa rauhasta juuri ennen kuin räjäytti ydinpommin

Pohjois-Korea neuvotteli salassa rauhasta tammikuun ydinkokeen alla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea keskustelivat salassa rauhanneuvotteluista vain päiviä ennen kuin Kim Jong-unin johtama eristäytynyt diktatuuri suoritti yllättäen ydinkokeen.

Asiasta uutisoivan Wall Street Journalin mukaan Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman hallinto suostui lähtemään neuvotteluihin, joiden tarkoituksena olisi vihdoin sopia rauha Koreoiden välillä. Korean sota päättyi tulitaukoon vuonna 1953.

Obaman hallinnon kerrotaan tehneen merkittävän myönnytyksen Pohjois-Korealle neuvottelujen aloittamiseksi. Aiemmin Yhdysvaltojen linjana on ollut, ettei mitään neuvotteluja käydä ennen kuin Pohjois-Korean johto suostuu keskustelemaan ydinaseohjelmansa lopettamisesta.

Nyt Yhdysvallat ehdotti kuitenkin, että neuvottelut voitaisiin aloittaa, mikäli pohjoiskorealaiset suostuvat siihen, että maan ydinaseohjelmaa käsitellään niiden osana.

Pohjois-Korea kieltäytyi ehdotuksesta tammikuun alussa ja teki vain päiviä myöhemmin maan historian neljännen ydinkokeen.

Amerikkalaisten viranomaislähteiden mukaan epäonnistunut kädenojennus oli yksi monista Obaman toisen kauden aikana tehdyistä yrityksistä neuvotella Pohjois-Korean kanssa sen ydinaseohjelman lopettamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)