Verkkouutiset

Kim Jong-un raivona, kansaa pakenee Etelä-Koreaan

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on raivostunut saatuaan tietää 16 kansalaisensa loikanneen Etelä-Koreaan helmikuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raivostuneen Kim Jong-unin kerrotaan vaatineen, että ”viranomaisten on mentävä vaikka Etelä-Koreaan, jos on pakko”, jotta loikkarit saadaan pidätettyä.

Asiasta kertoo Korea Times, Radio Free Asiaan viitaten.

Kimin erityinen viha juuri näitä loikkareita kohtaan selittyy heidän lähtönsä ajankohdalla. Loikkarit olivat nimittäin paenneet Etelä-Koreaan helmikuun 16. päivänä. Se on Kimin syntymäpäivä.

Radio Free Asialle puhuneen lähteen mukaan koko maa oli erityisvalvonnassa Kimin syntymäpäivän aikana, jotta loikkauksilta vältyttäisiin. Hän kertoo Kimin määränneen henkilökohtaisesti viranomaiset loikkareiden perään.

Kim oli uhannut rankaista pidätysryhmää, mikäli he eivät onnistu tehtävässään.

Pohjois-Korean hallinnon virallisella propagandasivustolla on julkaistu asiasta lausunto. Siinä loikkareita maanitellaan ”palaamaan tasavallan syleilyyn” ja todetaan ”taivaiden auenneen uudelleen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)