USA:n hävittäjä rikkoutui ISIS:n maa-alueen yllä - lentäjän uskomaton pelastus

Pilotti oli joutua käyttämään heittoistuinta pudottautuakseen islamilaisen valtion alueelle.

  • LKS 20160212  DEC105; This US Air Forces Central Command photo released by the Defense Video & Imagery Distribution System (DVIDS) shows a pair of US Air Force F-15E Strike Eagles flying over northern Iraq early in the morning of September 23, 2014 after conducting airstrikes in Syria. These aircraft were part of a large coalition strike package that was the first to strike ISIL targets in Syria. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / US Air Force / Senior Airman Matthew Bruch (Released)

    Amerikkalaishävittäjä lentäjineen oli joutua ISIS:n haltuun.

    ()

Air Force Times kertoo amerikkalaisen F-16 -lentäjän tukalasta tilanteesta, joka sattui viime vuoden puolella hänen lentäessään niin sanotun islamilaisen valtion yllä.

Koneeseen tuli polttoaineen syöttöhäiriö. Lentäjä oli sen vuoksi melkein jättää koneensa ja hypätä laskuvarjolla jihadistien maille.

Pelastajaksi tuli KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskone. Se oli ollut alueella antamassa polttoainetäydennystä A-10 -koneille, kun F-16:n tilanne tuli tietoon.

F-16 ei voinut vian vuoksi ottaa noin 200 litraa enempää polttoainetta kerralla. Stratotanker lensi sen vuoksi riskistä välittämättä hävittäjän rinnalla ja tankkasi sitä joka 15. minuutti.

Joulukuussa 2014 jordanialainen lentäjä putosi Syyriassa. ISIS sai hänet kiinni ja poltti hänet elävältä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.