Verkkouutiset

Shokkigallup Kaliningradista: Vain 41 prosenttia katsoo olevansa Venäjän asukkaita

Paikallisen yliopiston kyselyn mukaan Kaliningradin asukkaat eivät identifioidu Venäjään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Immanuel Kant Baltic Federal University on Venäjän Kaliningradissa sijaitseva historiallinen yliopisto, entinen Itä-Preussin Albertina ja entinen Königsbergin yliopisto. Window on Eurasia kertoo siellä tehdystä kyselystä Kaliningradin asukkaille.

Vain 41,4 prosenttia kaliningradilaisista katsoi olevansa ”Venäjän asukkaita”. Muut määrittelivät itsensä alueen tai Kaliningradin kaupungin asukkaiksi, Euroopan asukkaiksi tai kaupungin kuulun filosofi Immanuel Kantin (1724-1804) tapaan ”maailman asukkaiksi”.

Window on Eurasia siteeraa Oleg Savvinia, jonka mielestä kyselytuloksen taustalla on se, että presidentti Vladimir Putin on tuhonnut federalismin Venäjällä ja edistää antieurooppalaista politiikkaa Euroopan valtioiden ympäröimien ihmisten parissa.

Savvinin mukaan Moskovan edustajat kohtelevat pomojensa tavoin Kaliningradin oblastia lähinnä vain ”strategisena kohteena”, ”sotilastukikohtana Baltiassa” ja luonnonvarojen lähteenä itseään varten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)