Verkkouutiset

ISIS:n johtaja yritettiin syöstä vallasta, 13 komentajaa teloitettu

ISIS-jihadistijärjestön johtaja Abu Bakr al-Baghdadi on tapattanut järjestön ylintä johtoa vallankaappausyrityksen takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Intialaiseen NDTV-kanavaan viittaavan AWD Newsin mukaan ISIS-jihadistijärjestön johdossa tapahtunut vallankaappausyritys on ollut aiemmin tiedettyä merkittävämpi.

Verkkouutiset kertoi aiemmin ISIS:n surmauttaneen järjestön Mosulin alueen komentajan ja Abu Bakr al-Baghdadin lähipiiriläisen ISIS-johtajaa vastaan juonittelemisesta.

Nyt irakilaiset ja syyrialaiset lähteet kertovat, että kyseessä oli laajamittainen vallankaappausyritys, johon on sekaantunut useita järjestön ylimpään johtoon kuuluvia henkilöitä. Kumouksellisten tarkoituksena oli syrjäyttää itsensä kalifiksi julistanut al-Bahdadi.

Kaappauksen kerrotaan epäonnistuneen. Siitä syytettynä on teloitettu kaikkiaan ainakin 13 ISIS-johtajaa. Heidän joukossaan oli viisi järjestön korkea-arvoista kenttäkomentajaa.

Kaappausyrityksen uskotaan liittyvän ISIS:n laajentumispyrkimyksiin ja riitoihin muiden jihadistijärjestöjen kautta.

Syyriassa ja Irakissa pääasiassa toimiva ISIS on pyrkinyt viime aikoina laajentamaan alueitaan muun muassa Libyaan ja Afganistaniin. Tämä on asettanut järjestön napit vastakkain sekä Talibanin että Al Qaidan kanssa. Järjestöjen taistelijat ovat ottaneet yhteen useita kertoja.

ISIS-jihadisteja vastustetaan myös sen ydinalueilla. Esimerkiksi islamistinen Jaish al-Islam julkaisi hiljattain videon, jolla sen taistelijat surmaavat useita ISIS-jihadisteja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)