Verkkouutiset

Internetosoitteet loppumassa Yhdysvalloissa

Vuonna 1981 määritettyjen osoitteiden uskotaan loppuvan lähiaikoina. Hätää ei kuitenkaan ole.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Niin sanottujen Internetin protokollaosoitteiden uskotaan Yhdysvalloissa loppuvan kesään mennessä, kertoo Fox News. Osoitteet yksilöivät laitteet ja ohjaavat verkossa tapahtuvaa tietoliikennettä, eikä tieto ilman niitä kulkisi.

Osoitteita on kaikkiaan 4,3 miljardia kappaletta, eikä niistä ole maassa jäljellä kuin noin 3,4 miljoonaa. Monet suuret yhtiöt kahmivat jäljellä olevia osoitteita itselleen, kun vielä voivat.

Vaikka osoitteiden loppuminen kuulostaakin dramaattiselta, ei hätää silti ole. Osoiteavaruus loppui Aasiassa jo 2011 ja Euroopassa vuonna 2012. Ratkaisu on uudessa, laajemmassa osoitteistossa josta löytyy sekstiljoona erilaista osoitetta.

Aivan ilmaiseksi muutos ei kuitenkaan tapahdu. Arvioiden mukaan siirtyminen uudempaan osoitekäytäntöön voi haukata jopa seitsemän prosenttia yrityksen vuosittaisesta tietotekniikkabudjetista. Hinta onkin ollut suurin syy sen käyttöönoton hitaudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)