Verkkouutiset

Intian Mars-lento maksoi vähemmän kuin Gravity-elokuva

Intian avaruushallinnon Mars-luotain osoittaa, että avaruutta voi valloittaa suhteellisen edullisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wall Street Journalin mukaan Intian luotain voi tehdä historiaa peräti kahdella tavalla.

Jos Mangalyaan-luotaimen asettuminen Marsin kiertoradalle onnistuu keskiviikkona, tulee Intiasta ensimmäinen valtio, joka onnistuu saavuttamaan Marsin ensiyrityksellään. Intian Mars-operaatio on myös historian halvin.

Mangalyaanin lennon hinnaksi tuli kokonaisuudessaan noin 57,5 miljoonaa euroa kun esimerkiksi Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasan viimeisin Mars-ohjelma kustansi peräti yli 520 miljoonaa euroa.

Intian pääministeri Narendra Modi kehui jo kesäkuussa, että Intia saavutti Marsin halvemmalla kuin mitä tuotantoyhtiöt käyttivät avaruuselokuva Gravityyn. Gravityn tehtiin noin 77,5 miljoonan euron budjetilla.

Mangalyaanin matalat kustannukset selittyvät tunnettujen ja hyväksi havaittujen teknisten ratkaisujen ja pienen hyötykuorman käyttöön.

”Intialla on halpaa täällä tuotettua teknologiaa. Kustannuksia säästävät innovaatiot syntyivät pakon sanelemana”, New Delhiläisen Defense Studies and Analyses-ajatushautomon tutkija Ajey Lele totesi Wall Street Journalille.

Hänen mukaansa Intian avaruusohjelmaa on aina pyöritetty todella pienellä budjetilla. Sen alkuvuosina sitä johdettiin hylätystä kirkosta.

Innovaatioiden lisäksi verrattain matalat kustannukset selittynevät myös Intian alhaisella kustannustasolla.

Avaruustutkija Rajeswari Pillai Rajagopalanin mukaan keskitason virkailija tienaa Intian avaruushallinnossa alle 1 300 euroa kuukaudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)