Verkkouutiset

Putinin entinen avustaja: Tästä selviytyy vain Suomen tapaan vastustava maa

Vladimir Putinin ex-luotetun mukaan Venäjän suunnitelmana on saada Ukrainasta paljon enemmän kuin Krim.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Vladimir Putinin talousavustajana 2000-2005 toiminut Andrei Illarionov on nykyisin presidentin näkyvä arvostelija. Hänen mukaansa Kreml aikoo saada Ukrainaan Kiovaan venäläismielisen hallituksen tavalla tai toisella.

Andrei Illarionov kertoi Krimin miehityksestä jo ennen sen toteutumista. Häntä on haastateltu ukrainalaisella tv-kanava Hromadskella. Hänen mukaansa Putin päätti Ukrainan uudelleen haltuunsa ottamisesta muutama vuosi sitten.

Ukrainassa puhuttiin maanantaina maan ulkomaantiedustelun entisen päällikön näkemyksestä, jonka mukaan Putin ja syrjäytetty presidentti Viktor Janukovits toteuttivat kymmenen vuoden suunnitelmaa tiiviistä yhteiselosta. Kun vallankumous sotki sen, otettiin käyttöön ”suunnitelma B”.

Andrei Illarionovin mukaan Moskova aikoi Ukrainasta aseista riisuttua liittovaltiota, joka virallisesti ja peruuttamattomasti sanoutuu irti Nato-hankkeista.

”Jokaisen maan, joka haluaa puolustaa itsenäisyyttään, täytyy valmistautua vastustamaan hyökkääjää. Siihen on monta tapaa, mutta sen olettaminen, että joku muu tekee sen, ei ole koskaan toiminut”, hän sanoo.

Illarionovin mukaan vastarintaa tekevät maat kuten Suomi tai Georgia voivat selviytyä, mutta Tshekkoslovakian 1938 tavoin menettelevä maa ei selviydy.

Hänen mielestään Kiovan olisi viimeisen kolmen viikon ajan pitänyt satsata kaikki sisäisen järjestyksen ylläpitämiseen ja provokaatioiden estämiseen. Pakotteet eivät hänen mukaansa aja Venäjää Krimiltä, ja uusi kylmä sota on jo alkanut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)