Verkkouutiset

Euroopan jihadistit haluavat takaisin kotiin – ”tuntuu, että ISIS:llä ei mene kovin hyvin”

Yhä useampi länsimaalainen Isis-jihadisti ottaa yhteyttä kotimaansa hallitukseen paetakseen Lähi-idästä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Monet länsimaista rekrytoidut Isisin jäsenet ovat pettyneitä jihadistijärjestöön ja pyytävät kotimaidensa hallituksilta apua päästäkseen takaisin kotiin, kertovat diplomaatit ja loikkareita avustava syyrialaisjärjestö.

Länsimaisten diplomaattien mukaan osa jäsenistä on ilmestynyt Turkissa kuuteen diplomaattiedustustoon ja toiset ovat lähettäneet salaa viestejä hallituksilleen.

Ihmiset haluavat apua paetakseen Isisin hallitsemilta alueilta Syyriassa ja Irakissa, kertoo Fox News viitaten The Wall Street Journaliin.

Isis on viime aikoina menettänyt Syyriassa ja Irakissa valtaamiaan alueita. Isisin vastaiset voimat ovat aloittaneet hyökkäykset jihadistien Syyriassa sijaitsevaan pääkaupunkiin Raqqaan ja Irakissa sijaitsevaan Fallujaan, jota Isis on pitänyt hallussaan yli kaksi vuotta.

– Heidän (Isis) joukkonsa alkavat lähteä. Monet ranskalaiset palaavat. Heillä on tunne, että ei mene kovin hyvin, Ranskan kansallisen tiedustelun koordinaattori Didier le Bret sanoi äskettäin järjestetyssä turvallisuuskonferenssissa.

Le Bretin mukaan myös muiden maiden kansalaisia palaa takaisin kotiin.

Diplomaattien mukaan noin 150 kansalaista pelkästään heidän maistaan on pyytänyt apua pakoa varten. Kokonaismäärää niistä länsimaalaisista, jotka liittyivät Isisiin ja palasivat lopulta kotiin, ei ole tiedossa. Viranomaisten mukaan useita satoja jihadisteja on palannut Eurooppaan.

Paetakseen Lähi-idästä takaisin Eurooppaan, ihmisten pitää ensi matkustaa Turkkiin. Sen jälkeen sekä Turkin että kotimaan viranomaiset arvioivat, ovatko he uhka yhteiskunnalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)