Verkkouutiset

HS: Suomalaisia taistelemaan ISIS-terroristeja vastaan Syyriassa

Suomesta on lähtenyt sotilaita Syyriaan taistelemaan ISIS-terroristijärjestöä vastaan, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat on haastatellut kahta, 23- ja 28-vuotiasta kantasuomalaista miestä, jotka ovat liittyneet vapaaehtoisena kurdiarmeija YPG:n joukkoihin. He odottavat lähtöä ISIS:n ”viimeiseen linnakkeeseen” Raqqaan.

Vapaaehtoiset käyttävät taistelijanimiä. 28-vuotiaan taistelijanimi on Bagok Kullervo ja 23-vuotiaan Ariel Shervan. Todellista henkilöllisyyttään he eivät paljasta. Molemmat ovat vänrikkejä.

Kullervo kuvailee itseään vasemmistolaiseksi, Ariel taas sanoo lähteneensä taistelijaksi täysin epäpoliittisista motiiveista.

Kullervolla ja Shervanilla ei ollut aiempia yhteyksiä tai siteitä Syyriaan tai kurdeihin, vaan he molemmat kokivat ISIS:n vastaisen vapaaehtoistyön moraalisena kutsumuksena.

– Ihmisiä kategorisoitiin, niin kuin kaikki turvapaikanhakijat olisivat terroristeja. Juuri kenelläkään suomalaisella ei ole mitään tietoa niistä olosuhteista, joista ihmiset ovat joutuneet lähtemään. Näin lapsiperheitä, jotka olivat joutuneet jättämään perheenjäseniään tämän takia, Shervan kertoo HS:lle.

He sanovat olevansa tietoisia, että he ovat kuolemanvaarassa.

– Muutamalle ystävälle olen kertonut ja jotkut ovat olleet huolissaan. Olen valmistautunut siihen, että tulen kaatumaan, Kullervo sanoo HS:lle.

Ulkoministeriö arvioi HS:lle, ettei vieraassa armeijassa taisteleminen sinänsä ole välttämättä rikos. Suomalaiset muun muassa kouluttavat Syyriassa taistelijoita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)