Verkkouutiset

Salaiset asiakirjat julki: Itä-Saksan johtaja teki irstailumatkoja länteen

Itä-Saksan entinen johtaja Erich Honecker eli kulissiavioliitossa, Länsi-Saksan tiedustelupalvelun arkistot paljastavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalainen n-tv kertoo Spiegel-lehden hankkimiin asiakirjoihin viitaten Itä-Saksan entisen johtajan Erich Honeckerin yksityiselämää valottavista kohupaljastuksista.

Itä-Saksan johdossa vuodesta 1971 vuoteen 1989 olleen Honeckerin kerrotaan eläneen kulissiavioliitossa kolmannen vaimonsa Margotin kanssa. Hän oli pysynyt aviossa vain puolueen ja imagonsa vuoksi.

Puolueen kerrotaan pakottaneen Honeckerin liittoon, jotta hän lopettaisi ”toistuvat suhteensa nuoriin naisiin”.

Honeckerilla sanotaan myös olleen suhde lääkärinsä kanssa.

Asiakirjojen kenties erikoisen paljastus liittyy Honeckerin Länsi-Saksan puolelle tekemiin matkoihin. Tiedustelupalvelun mukaan Honecker nimittäin matkusti usein orgioihin Länsi-Berliinin Grunewaldiin.

Tämän lisäksi Honecker oli myös opiskellut sekä näyttelemistä että kieliä lännen puolella.

Asiakirjat paljastavat myös, että muissa itäblokin maissa diplomaatit kutsuivat Honeckeria ”saksalaiskiinalaiseksi”. Syyksi kerrotaan miehen korkeat poskipäät ja silmien ulkonäkö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)