Verkkouutiset

Hallituslähteiden mukaan Ruotsin hallitus voi erota vielä tänään

SVT Nyheterin haastattelemien hallituslähteiden mukaan Ruotsin hallituksessa pohditaan nopeaa eroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelemat useat hallituslähteet pitävät mahdollisena, että Ruotsin hallitus jättäisi eroanomuksensa vielä tänään. Eroanomuksen seurauksena maassa olisi edessä uudet hallitusneuvottelut, joista ennakoidaan vaikeita.

Pääministeri Stefan Löfvenin on määrä kommentoida hallituksensa tilaa iltapäivän tai illan aikana.

Ruotsissa lähes koko heinäkuun vellonut tietovuotoskandaali sai aamulla kulminaatiopisteensä, kun viisi oppositiopuoluetta ilmoitti esittävänsä epäluottamuslausetta vasemmistohallituksen kolmea ministeriä vastaan. Lisää skandaalin taustoista voi lukea täältä.

SVT:n lähteiden mukaan hallituksessa pohditaan nyt, miten epäluottamuslauseeseen pitäisi reagoida. Hallituksen kerrotaan yllättyneen siitä, että oikeistopuolueet päättivät esittää epäluottamuslausetta kolmea ministeriä vastaan. Maksimimääränä olisi hallituksessa ennen tätä päivää pidetty kahta.

– Kyllä, on olemassa aivan todellinen mahdollisuus, että pääministeri Stefan Löfven ilmoittaa erosta tänään, SVT:n haastattelema hallituslähde sanoo.

Mahdollista on myös, että Löfven eroaa ja ilmaisee samalla toiveen uusista parlamenttivaaleista. Ne pidettäisiin tällöin kolmen kuukauden päästä.

– Puolueella ei ole mitään ylimääräisiä vaaleja vastaan. Olemme hyvin valmistautuneita ja niin uskon äänestäjienkin olevan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)