Verkkouutiset

Venäjä esti Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun tarkastusmatkan

Venäjä asetti merkittäviä rajoituksia Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetulle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu Nils Muiznieks on joutunut perumaan Venäjän matkansa. Muiznieksin oli määrä vierailla maassa lokakuun lopulla.

– Ikäväkseni joudun ilmoittamaan, ettei vierailu toteudu, koska Venäjän viranomaiset asettivat ohjelmalleni rajoituksia, joita ei voida hyväksyä, Muiznieks toteaa tiedotteessaan.

Vierailulla olisi käsitelty hänen mukaansa ”useita tärkeitä ihmisoikeuskysymyksiä” Venäjällä.

Muiznieks kertoo Venäjän viranomaisten ilmoittaneen, että vierailu rajoitetaan vain 48 tunnin visiittiin Moskovassa. Hänen mukaansa aika ei olisi mitenkään riittänyt valtuutetun tyypilliseen vierailuohjelmaan, jossa tavataan viranomaisia ja ihmisoikeustoimijoita ja -järjestöjä sekä vieraillaan ihmisoikeusasioiden kannalta tärkeissä kohteissa pääkaupungin ulkopuolella.

– Yksi työni keskeisistä piirteistä on se, että kohtelen kaikkia valtioita samojen kriteerien mukaan.

Venäjän viranomaisten vaatimien erityisolosuhteiden hyväksyminen olisi Muiznieksin mukaan ollut epäoikeudenmukaista. Se ei olisi myöskään mahdollistanut ihmisoikeuksien riittävää suojelemista.

– Kuten kerroin Venäjän viranomaisille, pidän erittäin häiritsevänä ja varsin valitettavana, etteivät Venäjän federaation viranomaiset täyttäneet näitä vaatimuksia, Muiznieks toteaa.

Hän sanoo toivovansa, että Venäjä muuttaa vielä mieltään ja sallii ihmisoikeusvaltuutetun asianmukaisen vierailun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)