Verkkouutiset

Kapinalliset olivat menettämäisillään Debaltseven – ”mutta sitten saapuivat venäläiset tankit”

Venäjän erikoisjoukkojen sotilas epäilee "salaista sopimusta" idän ja lännen välillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän erikoisjoukkojen sotilas Dmitry Sapozhnikov sanoo, että Venäjä on vastuussa kaikista sotilasoperaatioista Itä-Ukrainassa.

– Kaikkia operaatioita, erityisesti isoja, johtavat venäläiset upseerit, venäläiset kenraalit, Sapozhnikov sanoo BBC:lle.

Hän itse sanoo tulleensa Ukrainaan vapaaehtoisena ja liittyneensä Donetskin alueen kapinallisiin viime lokakuussa ”puolustaakseen venäjänkielisten oikeuksia”. Hän haavoittui helmikuussa, kun kapinallisjoukot valtasivat Debaltseven kaupungin Ukrainan hallituksen joukoilta.

Sapozhnikov sanoo, että kapinalliset onnistuivat valtaamaan Debaltseveen johtavan tien, mutta olivat menettää asemansa Ukrainalle.

– Mutta sitten saapuivat venäläiset tankit. Se oli panssarivaunuyksikkö Siperian Burjatiasta. Heidän apunsa ja aseistuksensa ansiosta onnistuimme valtaamaan Debaltseven.

Venäjä on kiistänyt, että se olisi lähettänyt joukkoja Itä-Ukrainaan. Sapozhnikov muistuttaa, että Venäjä kielsi aluksi myös joukkojen lähettämisen Krimille.

– Luulen, että täällä Donbassissa käy samoin. Ensin he kiistävät, sitten myöntävät.

Sapozhnikov epäilee, että idän ja lännen välillä on ”salainen sopimus”, jonka mukaan molemmat osapuolet sulkevat silmänsä toisen osapuolen teoilta.

– Länsi sulkee silmänsä Venäjän osallisuudelta ja Venäjä teeskentelee, että se ei huomaa yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten toimintaa Ukrainan puolella.

Hän viittaa siihen, että Britannia on lähettänyt 35 kouluttajaa Ukrainaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)