Verkkouutiset

Brexit saattaa sulkea Britannialta Erasmus-opiskelijavaihdon

Ulkomaalaisten opiskelijoiden ei ehkä ole pian enää mahdollista mennä Britanniaan opiskelijavaihtoon, kertoo Independent.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaalaisten opiskelijoiden ei ehkä ole pian enää mahdollista mennä Britanniaan opiskelijavaihtoon tai harjoitteluun Erasmus-ohjelman kautta. Niin ikään Britanniassa asuvat opiskelijat eivät mahdollisesti pian enää pääse ohjelman kautta ulkomaille. Syynä on Britannian päätös erota EU:sta.

EU:n Erasmus-ohjelma tarjoaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden viettää 3–12 kuukautta ulkomaisessa korkeakoulussa opiskeluvaihdossa tai harjoittelussa. Erasmus-ohjelma toimii EU:n jäsenvaltioissa, ETA-maissa ja Turkissa. Vaihto- tai harjoittelujaksoa tuetaan EU:n myöntämällä Erasmus-apurahalla.

Tällä hetkellä Britanniassa on 27 401 Erasmus-ohjelman kautta tullutta ulkomaista opiskelijaa suorittamassa vaihto- tai harjoittelujaksoa brittikorkeakoulussa. Britannia hyötyy ulkomaisista opiskelijoista noin 15 000 punnan verran vuodessa, joten Erasmus-ohjelmasta sulkeminen olisi maalle isku myös taloudellisesti.

Vaikka Norja ei ole EU:n jäsen, se on silti mukana Erasmus-ohjelmassa. Norja kuitenkin sallii ihmisten vapaan liikkumisen. Ottaen huomioon, että maahanmuutto oli yksi keskeisistä kysymyksistä Britannian EU-erosta äänestettäessä, ei ole lainkaan varmaa hyväksyykö Britannia vapaan liikkuvuuden Norjan tapaan. Esimerkiksi Sveitsi on suljettu Erasmus-ohjelmasta ulos sen tiukennettua vapaata liikkumista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)