Verkkouutiset

USA-koulutetun erikoisjoukkojen komentajan loikkaus ISIS:iin herätti Washingtonin

Yhdysvaltoja vaaditaan asettamaan Keski-Aasiaan suuntaamalleen sotilaalliselle tuelle tiukemmat ehdot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tadžikistanin sisäministeriön alaisten erikoisjoukkojen komentajan Gulmurod Halimovin katoaminen viime huhtikuussa aiheutti ihmettelyä maan pääkaupungissa Dušanbessa.

Toukokuussa selvisi, että mies oli liittynyt Isiksen riveihin, kun viikkojen ajan kateissa ollut poliisikomentaja putkahti yllättäen esiin YouTubeen ladatulla videolla. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä jutussa.

Isiksen video järkytti Tadžikistanin lisäksi koko Keski-Aasiaa. Se oli samalla herätys Yhdysvaltain hallitukselle, kertoo uutissivusto Defense One.

Sivuston mukaan eversti Halimovin propagandavideo, jolla hän kertoo saaneensa terrorismin vastaista koulutusta Yhdysvaltain erikoisjoukoilta, korostaa Yhdysvaltain toimintakykynsä menettäneille valtioille tarjoamaan tukeen liittyvää vaaraa.

Sivusto katsoo, että Yhdysvaltojen pitää kiinnittää huomiota Keski-Aasian epävakaiden olojen syihin – heikko hallinto, korruptio ja sortaminen – ennen kuin hallitus antaa lisää sotilaallista ja turvallisuuteen liittyvää tukea. Yhdysvalojen on asetettava tuelleen tiukemmat ehdot.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)