Verkkouutiset

Saksan sisäministeri: ”800 000 pakolaista on liikaa” – 10 miljardin euron lasku

Sisäministeri Thomas de Maizièren mukaan Saksa selviää tänä vuonna pakolaistulvasta, mutta ei enää jatkossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tänä vuonna meidän pitää selvitä ja me selviämme siitä. Pidemmän päälle tosin 800 000 [pakolaista] ovat Saksan kaltaiselle maalle liikaa, konservatiivista CDU:ta edustava Thomas de Maizière sanoi ZDF-televisiokanavan aamuohjelmassa torstaina.

Ministeri de Maizièren julkaisi keskiviikkona uudet viralliset arviot Saksaan saapuvien turvapaikanhakijoiden määrästä. 800 000 turvapaikanhakijaa on neljä kertaa niin paljon kuin viime vuonna. 40 prosenttia turvapaikanhakijoista eli 320 000:n arvioidaan saavan turvapaikan.

Frankfurter Allgemeine Zeitungin laskelman mukaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvu tarkoittaa osavaltioille jopa 10 miljardin euron lisämenoja. Laskelmassa on oletettu pakolaisten pysyvän maassa vuoden. Osavaltiot maksavat kunnille ja paikallishallinnoille 12 000–13 000 pakolaista kohti.

Saksaan saapuu 40 prosenttia kaikista Eurooppaan saapuvista pakolaisista. De Maizièren mielestä taakka pitää jakaa eurooppalaisten valtioiden kesken, koska nykyinen systeemi ei ole kestävä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)