Verkkouutiset

”Allahin ja hänen profeettansa vihollinen tapettiin” – Jo neljäs bloggaaja murhattiin Bangladeshissa

Bangladeshissa surmattiin jo neljäs bloggaaja tänä vuonna, kertoo The Daily Star-lehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toistaiseksi tuntemattomat neljä miestä tunkeutuivat bloggaaja Niladri Chattopadhyay Niloyn, 28, kotiin torstaina iltapäivällä ja hakkasivat hänet hengiltä lihakirveillä Bangladeshin pääkaupungissa Daccassa.

Myöhemmin samana iltana al-Qaedaan kuuluva Ansar Al Islam –terroristijärjestö otti murhan tililleen. Tiedotusvälineille lähettämässään viestissä järjestö sanoi, että ”Ansar Al Islamin taistelijat hyökkäsivät ja surmasivat Allahin ja hänen profeettansa vihollisen”.

Aikaisemmin tänä vuonna on surmattu jo kolme bloggaajaa. Kaikki on surmattu lihakirveillä. Useat islamistijärjestöt ovat ilmoittautuneet murhien tekijöiksi. Kaikkia surmattuja yhdistää se, että he ovat ns. maallisia kirjoittajia.

He ovat muun muassa vaatineet vuoden 1971 sodan islamilaissotajoukkojen sotarikollisia tilille teoistaan, puolustaneet ihmisoikeuksia ja sananvapautta.

Islamistit ovat lähettäneet maan medialle muun muassa sähköposteja, joissa todetaan: ”Jos sananvapaudellanne ei ole rajoja, levittäkää rintanne lihakirveiden vapaudelle”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)