Verkkouutiset

Asemies iski aborttiklinikalle, kolme kuoli

Abortti- ja perhesuunnitteluklinikkaketju Planned Parenthood on joutunut tänä vuonna usean väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Yhdysvalloissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi siviiliä ja poliisi on saanut surmansa ammuskelussa Coloradossa. Perjantai-iltana hieman yli puoli yhdeksän Suomen aikaa mies hyökkäsi kiväärin kanssa abortti- ja perhesuunnittelupalveluita tarjoavalle klinikalle Colorado Springsissä, kertoo The Guardian.

Lisäksi yhdeksän ihmistä loukkaantui, poliisin mukaan he ovat kuitenkin hyvässä kunnossa.

Osa henkilökunnasta onnistui piiloutumaan rakennukseen erityisesti suunnitelluille turva-alueille.

Tekijä saatiin kiinni noin viisi tuntia kestäneen piirityksen jälkeen. Tekijän henkilöllisyys ei ole tiedossa, mutta hänen uskotaan toimineen yksin.

Planned Parenthood -klinikka, johon hyökkäys tehtiin, tarjoaa abortti- ja perhesuunnittelupalveluita. The Atlanticin mukaan Colorado Springsissä sijaitseva klinikka ei ole ainoa ketjun toimipiste, johon on tänä vuonna hyökätty.

Lokakuun alussa tuhopolttaja heitti sytytetyn bensa-astian sisälle ketjun klinikan tiloihin Etelä-Kaliforniassa. Samanlaisia hyökkäyksiä on tapahtunut viime kuukausina myös Illinoisissa, Washingtonissa ja Louisianassa.

Yhdysvalloissa abortteja tekevät organisaatiot ovat saaneet uhkauksia sen jälkeen, kun abortinvastustajat levittivät heinäkuussa videoita Planned Parenthoodin tutkimushankkeesta. Organisaatioiden keskusjärjestön johtajan Vicki Saporta kertoo, että vihapuheen takia perjantain ammuskelun kaltaista väkivaltaa on osattu pelätä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)