Verkkouutiset

Ex-puolustusministeri ryöpyttää Putinia – ”yhtä paha kuin Stalin”

Britannian on ryhdyttävä pikaisesti toimiin uuden kylmän sodan välttämiseksi, brittiläinen veteraaniparlamentaarikko ja entinen puolustusministeri Bob Ainsworth sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Venäjän presidentti Vladimir Putin voi olla yhtä paha kuin Josif Stalin”, Bob Ainsworth totesi Chamberlain Files-sivustolle kirjoittamassaan artikkelissa.

Ainsworthin mukaan Venäjä on suurempi uhka maailmanrauhalle kuin Lähi-idän jihadistit.

”Yksikään suurvaltajohtaja ei ole toiminut näin aggressiivisesti sitten Stalinin. Ikävä kyllä Putin olisi tästä vertauksesta vain hyvillään”, Ainsworth lataa.

Ainsworthin mukaan Putin katsoo oikeudekseen sekaantua itsenäisten eurooppalaisten valtioiden asioihin, koska monissa maissa on Neuvostoliiton romahtamisen jäljiltä etninen venäläisvähemmistö.

Ainsworthin mielestä EU:n ja Naton vastaus Venäjän aggressiiviseen ulkopolitiikkaan on ollut riittämätön. Hän ei usko talouspakotteiden ja päätöslauselmien voimaan.

”Ellemme halua pelata uhkapeliä ja toivoa, että aggressio laimenee toimettomuuden edessä – mitä historian perusteella ei tule tapahtumaan – meidän on löydettävä tehokkaita keinoja Putinin hillitsemiseksi.”

Ainsworthin mielestä kaikkien Nato-maiden olisi ainakin sitouduttava lopettamaan puolustusleikkaukset ja käännettävä trendi päinvastaiseksi. Lisäksi Euroopan olisi vähennettävä riippuvuuttaan venäläisestä energiasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)