Verkkouutiset

Brasilian presidentti ajautui lahjusskandaaliin: Ero mahdollinen, pörssi romahti

Michel Temerin sanotaan ottaneen vastaan miljoonien dollareiden arvosta lahjuksia 2010-luvulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brasilian presidentti Michel Temer on ajautunut lahjusskandaaliin sen jälkeen, kun maan korkein oikeus julkisti ison lihayrityksen johtajilta saadun todistajanlausunnon, jossa Temerin kerrotaan ottaneen vastaan suuria summia lahjuksina.

Asiasta kertovat BBC ja The Guardian.

Presidentti on vakuuttanut syyttömyyttään, mutta asiantuntijoiden mukaan uusin skandaali voi olla viimeinen pisara kriisinsävytteisen hallinnon tiellä. Jos väitteet osoittautuvat todeksi, Temer joutuu todennäköisesti eroamaan.

Temer on ollut Brasilian presidenttinä vain noin vuoden. Hän nousi valtaan sen jälkeen, kun entinen presidentti Dilma Roussef joutui eroamaan virkarikosoikeudenkäynnin myötä.

Todistajanlausunnon mukaan Temerin lisäksi myös Roussef ja maan toinen entinen presidentti Luis Inacio Lula da Silva saivat lahjuksia vaalikampanjoidensa rahoittamiseen. Yhteensä summa nousi väitteiden mukaan jopa yli kymmenen miljoonan dollarin.

Poliittinen epävakaus on heijastunut myös Brasilian talouteen. Arvopaperi-lehden mukaan São Paulon pörssi romahti perjantaina lähes yhdeksän prosenttia ja kyseessä oli rajuin lasku sitten syksyn 2008.

Brasilian real heikentyi samaan aikaan dollaria vastaan yli kahdeksan prosenttia. Dollareissa laskettuna pörssi romahti lähes 16 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)