Saksalainen poliisi purkaa harmiaan: Emme saa edes ottaa kiinni turvapaikanhakijoita

Poliisimies sanoo, ettei yleisö saa oikeaa kuvaa pakolaisten rikoksista.

  • LKS 20160106 Police officers survey the area in front of the main train station and the Cathedral in Cologne, western Germany, on January 6, 2016, where dozens of apparently coordinated sexual assaults were perpetred against women on New Year's Eve. / AFP / Roberto Pfeil - LEHTIKUVA / AFP

    Kölnin poliisi valitteli uudenvuodenyön kohutuissa tapahtumissa voimattomuuttaan.

    ()

Bildin haastatteleman poliisi "Bernd K.:n" mukaan pakolaisiin liittyvät rikokset raportoidaan väärin "raivon estämiseksi".

– Jos turvapaikanhakija viiltää toiselta kurkun, me saatamme sanoa raportissa että kyseessä on vakavien vammojen aiheuttaminen murhayrityksen sijaan, hän kuvailee.

Saksan Itävallan-rajalle komennetun poliisimiehen mukaan hän on viime kuukausina joutunut vain kerran pidättämän Saksan kansalaisen.

Muut kiinniotetut ovat olleet pakolaisia, jotka hänen mukaansa häiritsevät seksuaalisesti naisia paikallisella rautatieasemalla.

– Kun sanomme sen olevan kiellettyä, he sanovat meitä rasisteiksi.

– Jos pakolainen yrittää paeta kontrollistamme, emme saa edes pidättää häntä. Näin on ohjeistettu. Niin tekeminen olisi fyysistä väkivaltaa.

"Berndin" mukaan poliisilla ei ole tällä hetkellä poliitikkojen tukea. Hän varoittaa pahempaa olevan tulossa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.