Latvialaismies teki aloitteen Venäjään liittymisestä, sai vankeustuomion – "vitsiäni ei ymmärretty"

Latvialaistuomioistuin on antanut vankeustuomion verkkoaloitteen Venäjään liittymisestä tehneelle miehelle.

  • LKS 20160129 - Venäjän lippu liehuu Konstantinin palatsissa Pietarissa, missä Venäjän ja Suomen pääministerit Dmitri Medvedev ja Juha Sipilä tapaavat tänään iltapäivällä perjantaina 29. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Venäjän lippu.

    ()

Latvialainen Maksims Koptelovs on tuomittu kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen kumouksellisesta toiminnasta, Latvian yleisradio kertoo.

Koptelovs teki liki kaksi vuotta sitten aloitteen, jossa vaadittiin, että Latvia luopuisi itsenäisyydestään ja tekisi Moskovalle anomuksen liittymisestä Venäjän Federaatioon.

Vetoomukseen kerättiin allekirjoituksia verkossa. Niitä ehti tulla kaikkiaan 6 500 ennen kuin aloite poistettiin.

Tuomioistuimen mukaan kyse oli vallankumouksellisesta toiminnasta. Syytettä pidettiin niin vakavana, että se oikeutti vankeusrangaistuksen.

Koptelovsin juristin mukaan tuomio on ”häpeäksi Latvialle”. Koptelovs itse sanoo koko aloitteen olleen pelkkää huumoria, jota tuomioistuin ei ymmärtänyt.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.