Verkkouutiset

”Ukrainan kriisi ratkaistaan sotilaallisesti” – Venäjää varoitetaan vakavasta tappiosta

Venäläisen oppositiovaikuttajan mukaan Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi tarvitaan sotilaallisia keinoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisjoukkojen epäonnistumiset Ukrainassa ovat johtaneet siihen, että presidentti Vladimir Putin ei enää pysty kiristämään Ukrainaa ja länsimaita samalla tavalla kuin aikaisemmin, arvioi venäläinen oppositiopoliitikko Konstantin Borovoi.

Borovoi viittaa kahteen Minskissä solmittuun tulitaukosopimukseen, jotka ovat koko ajan rakoilleet.

– Joka ikinen kerta, kun Moskova tarvitsi neuvotteluja, se turvautui erilaisiin kiristyskeinoihin; Aggressiota laajennettiin, tehtiin hyökkäyksiä, käytettiin raskaita aseita ja suoritettiin kaikenlaisia muita poliittisia ja sotilaallisia provokaatioita, Borovoi sanoo Apostrophe.com-uutissivustolle.

Borovoi uskoo Putinin haluavan uusia neuvotteluita osapuolten välille peitelläkseen toimiaan Ukrainassa ja turvautuvan samaan taktiikkaan myös tämänhetkisessä tilanteessa.

Borovoi toteaa, että tilanne on kuitenkin hiljalleen muuttumassa.

– Olemme lähestymässä hetkeä, jolloin Venäjän aggressiivisiin toimiin vastataan sotilaallisesti…ja Moskovassa ollaan tästä erittäin huolissaan, Borovoi kertoo Window on Eurasia -sivuston englanninkielisen käännöksen mukaan.

– Ukrainan armeija vahvistuu, se saa koko ajan enemmän materiaalia. Jossain vaiheessa seuraava Venäjän provokaatio saattaa johtaa Venäjän kärsimään vakavaan sotilaalliseen tappioon. Tämä johtuu siitä, että Venäjän aggressiiviset toimet eivät ole olleet niin menestyksekkäitä kuin Venäjän hallinto olisi halunnut.

Borovoi pohtii Venäjään viitaten, voiko aggressiivisen tahon kanssa neuvotella, jos tämän tahon tiedetään rikkovan allekirjoittamansa sopimukset.

– Olisiko kannattanut käydä neuvotteluja fasistisen Saksan kanssa?

Borovoin mukaan Ukrainan tilanne voidaan lopulta ratkaista ainoastaan sotilaallisin keinoin.

– Mitä nopeammin ihmiset ymmärtävät tämän, sitä nopeammin Moskova tekee myönnytyksiä.

Tuoreimmat Ukrainan sodan lopettamiseen tähtäävät rauhanneuvottelut päättyivät tuloksetta. Ukrainan hallitus, maan separatistit ja Venäjä aloittivat maanantaina neuvottelut Valko-Venäjän Minskissä.

Osapuolien oli tarkoitus sopia kevyiden aseiden vetämisestä 30 kilometrin syvyiseltä puskurivyöhykkeeltä rintamalinjalla.

Itä-Ukrainan kapinallisia edustavan Denis Pushilinin mukaan neuvottelut päättyivät. Hänen mukaan osa neuvotteluista jatkuu tiistaina, mutta todennäköisesti tuloksia ei ole odotettavissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)