Verkkouutiset

Tutkija USA:lle: Ottakaa mallia Venäjästä – ”näin konflikteja ratkaistaan”

Tutkijan mukaan Yhdysvallat voisi oppia Venäjältä siitä, miten kansainvälisiä konflikteja ratkaistaan tasapainoisella tavalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yhdysvallat voisi opetella olemaan ottamatta kantaa jonkun puolesta ja yrittää saada osapuolten välille aikaan tasapainoisen tilanteen yhteisine intresseineen, sanoo Ria Novostin haastattelema Moskovan valtiollisen kansainvälisten suhteiden instituutin (MGIMO) dosentti, tohtori Victoria Panova.

Panovan mukaan ”Yhdysvaltain ja Venäjän kesken on oltava jatkuvaa yhteistyötä. Tämä on hyvin käytännöllistä”.

– Esimerkiksi laajennetun ja yleisesti hyväksytyn terrorismin määritelmän käyttöönotto olisi tärkeä ja tarpeellinen askel, jos Amerikka voi kuunnella Venäjää.

Panovan mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin viime vuonna tekemään ehdotukseen, jonka mukaan Syyrian presidentti Bashar al-Assad pitää pakottaa hävittämään kemialliset asevarastonsa, ”suhtauduttiin Yhdysvalloissa mustasukkaisesti, ja se nähtiin todennäköisesti presidentti Barack Obaman epäonnistumisena” eikä niinkään Venäjän onnistumisena.

Panova ei maininnut mitään Ukrainan kriisistä Ria Novostille antamassaan haastattelussa.

Venäjä on syyttänyt Ukrainan kriisin aikana toistuvasti Ukrainan hallintoa fasistisista piirteistä ja toimintatavoista. Venäjä on myös julkisesti ja avoimesti asettunut Itä-Ukrainan separatistien kannalle ja tukee näitä poliittisesti sekä sotilaallisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)