Verkkouutiset

Merkelin sisarpuolue haluaa kriisimaat ulos euroalueesta – hallitusneuvottelut yskivät

CDU:n, CSU:n ja SPD:n väliset hallitusneuvottelut Saksassa ovat kohdanneet vaikeuksia Eurooppa-politiikan osalta. CSU ajaa tiukkaa linjaa kriisimaiden avustamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolueiden puoluesihteerit kertoivat keskiviikkona hallitusneuvotteluiden etenemisestä. Kaikki painottivat neuvotteluiden hyvää yhteishenkeä ilman riitoja.

CDU:n Hermann Gröhe ja SPD:n Andrea Nashles kertoivat yksimielisyydestä esimerkiksi Eurooppa-politiikassa.

Kumpikaan ei kuitenkaan kertonut CSU:n vaatimasta lisäyksestä raporttiin, jonka edellä mainitut henkilöt ovat valmistelleet. Der Spiegelin mukaan Gröhe ja Nahles halusivat selvästi vaieta kiusallisesta kannasta.

Saksan kristillisdemokraattisen unionin (CDU) sisarpuolue Baijerin kristillissosiaalinen unioni (CSU) vaatii, että velkaongelmien kanssa painivat euroalueen kriisimaat jättävät euroalueen.

– CSU katsoo, että niiden jäsenmaiden, jotka eivät kykene lähitulevaisuudessa täyttämään Maastrichtin sopimuksen kriteereitä, on erottava euroalueesta väliaikaisesti, lisäyksessä todetaan.

CDU ja SPD eivät ole samaa mieltä. CSU päätti kannastaan jo viime vuoden puoluekokouksessaan.

Tämä ei ilahduta liittokansleri Angela Merkeliä (CDU), joka haluaisi esikuntineen keskittyä eurokriisin ja Eurooppa-politiikan hoitamiseen ilman häiriöitä.

CDU:n sisarpuolue ei näytä kääntävän politiikkaansa tulevaisuudessa helposti Merkelin ajamalle Eurooppa-myönteisemmälle politiikalle.

Saksan hallitusneuvottelut alkoivat lokakuun lopulla. CDU/CSU ja SPD rakentavat suurta koalitiota. Hallitusneuvotteluiden takarajaksi on kaavailtu marraskuun loppua.

CDU voitti syyskuun lopulla järjestetyt parlamenttivaalit selvin numeroin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)