Verkkouutiset

Ukrainan Poroshenko: Sota saattaa syttyä minä hetkenä hyvänsä

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko pyrkii ratkaisemaan Itä-Ukrainan kriisin tilanteen heikentyessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Täysimittainen sota saattaa syttyä silmänräpäyksessä, varoitti Ukrainan presidentti Petro Poroshenko Kiovassa järjestetyssä International Support for Ukraine -konferenssissa tiistaina.

– Sodan uhka roikkuu edelleen yllämme. Se on tosiasia. Sota saattaa puhjeta minä hetkenä hyvänsä. Mutta me teemme kaikkemme poistaaksemme mahdollisuudet epäilyihin tai perääntymiseen, Poroshenko totesi.

Poroshenko lupasi keksiä keinot Donetskin ja Luhanskin alueilla käynnissä olevan konfliktin ratkaisemiseksi, kertoo Kyiv Post.

Ukrainan hallituksen joukot ovat taistelleet Venäjä-mieleisiä separatisteja vastaan Itä-Ukrainassa vuoden 2014 huhtikuusta lähtien.

Euroopan turvallisuus ja yhteistyöjärjestö Etyjin tarkkailijat ovat havainneet rajua tykkitulta lähellä Shyrokonen kaupunkia Ukrainan itäosissa. Shyrokone sijaitsee muutaman kilometrin päässä Mariupolista, joka on edelleen Ukrainan hallituksen joukkojen hallinnassa.

Venäjän-mieliset separatistit ovat uhanneet hyökätä Mariupoliin. Hyökkäys tapahtuisi toisen maailman sodan tapahtumia muistelevan voitonpäivän juhlallisuuksien jälkeen 9. toukokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)