Pariisissa ammuttu mies oli radikalisoitunut ammattirikollinen - evakuointi lentokentällä kääntyi kaaokseksi

Miehellä oli pitkä rikosrekisteri ja hänet yhdistettiin myös toiseen ampumiseen samana päivänä.

  • LKS 20170318 Travellers are evacuated from Paris' Orly airport on March 18, 2017 following the shooting of a man by French security forces. Security forces at Paris' Orly airport shot dead a man who took a weapon from a soldier, the interior ministry said, adding that nobody was hurt in the incident. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Benjamin Cremel

    Evakuointi oli silminnäkijöiden mukaan kaoottinen.

    ()

Pariisissa Orlyn lentokentällä ammutulla miehellä on BBC:n mukaan pitkä rikosrekisteri. Epälty oli aiemmin tuomittu muun muassa aseellisesta ryöstöstä. 39-vuotias mies ammuttiin tänään kuoliaaksi tämän yritettyä anastaa asetta naissotilaan kädestä.

Aiemmin samana aamuna sama epäilty oli osallisena ampumavälikohtauksessa pariisilaisessa lähiössä. Mies oli luokiteltu poliittisesti vaaralliseksi ja radikalisoituneeksi. Hänet oli myös asetettu poliisin seurantalistalle. Tekijän oletetaan toimineen yksin.

Silminnäkijä Meredith Dixon kertoo BBC:n haastattelussa tilanteen olleen lentokentällä kaoottinen

– Ei ollut mitään hälytyksiä tai yleisiä evakuointikuulutuksia, ihmiset vain alkoivat juosta.

Orlyn lentokentällä välikohtauksessa ei tapahtunut muita henkilövahinkoja. Osa lentokentästä on taas avattu matkustajille. Eteläinen terminaali pysyy poliisin mukaan kuitenkin suljettuna hyvin todennäköisesti koko lauantain ajan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.