Verkkouutiset

Eläkkeelle jäänyt tuomari: Humalaisten naisten estoton käytös altistaa raiskauksille

Tuomarin mielestä naisten täytyy osata suojella itseään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britanniassa eläköitynyt tuomari Lindsey Kushner on ajautunut kohun keskelle puhuttuaan nuorten naisten juomisen ja holtittoman käytöksen vaaroista. Hänen mukaansa naiset tulevat helpommin raiskatuiksi, jos he ovat humalassa ja käyttäytyät holtittomasti.

Kushnerin lausunnot ovat saaneet osakseen kovaa kritiikkiä. Kushner on sittemmin puolustautunut sanomalla, ettei siinä ole mitään väärää, jos kehottaa naisia suojelemaan itseään.

– Naisena hänen pitäisi tietää paremmin, totesi johtaja Yvonne Traynor raiskausten uhreille suunnatusta tukijärjestöstä.

Kushnerin lausuntoja on kritisoitu raiskausten uhreja syyllistävinä. Britanniassa monia tuomareita on arvosteltu siitä, että raiskaustapauksia tuomittaessa annetaan liikaa painoarvoa sille, mitä uhrin olisi tai ei olisi pitänyt tehdä estääkseen tapahtumat.

Myös Labour-puolueen entinen kansanedustaja Vera Baird totesi BBC:n haastattelussa, että vastaavat lausunnot pahentavat raiskausten uhrien tilannetta.

– Uhrit kokevat suurta häpeää ja tuskaa. Tämä vain vaikeuttaa raiskauksiin liittyvien rikosilmoitusten tekemistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)