Verkkouutiset

Kim Jong-un määräsi sotilaat kalastamaan – ryöstävät siviilien kalat

Pohjoiskorealaislähteen mukaan Pohjois-Korean armeijan kalastuslaivaston alukset syyllistyvät usein merirosvoukseen ottamalla yksityisiltä aluksilta väkivalloin kalaa ja polttoainetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kun Pohjois-Korean armeijan kalastusalusten saaliit vähenevät, he hyökkäävät siviilien kalastusalusten kimppuun ja ryöstävät niitä, kertoo Radio Free Asian haastattelema lähde Pohjois-Hamgyŏngin maakunnassa.

Pohjois-Korea myi Kiinalle aiemmin tänä vuonna kalastusoikeuksia maata ympäröivillä merialueilla. Sen seurauksena pohjoiskorealaiset kalastusalukset ovat alkaneet kilpailla rajusti jäljelle jääneistä resursseista, mikä on puolestaan johtanut ryöstelyyn ja yhteenottoihin.

Maan johtajan Kim Jong-unin kerrotaan määränneen armeijan tavoittelemaan siviilikalastajia suurempia saaliita.

Joidenkin arvioiden mukaan tämän vuoksi Japanin länsirannikolle on jo pitkään ajautunut pieniä kalastuslaivoja, joiden miehistöt ovat kuolleet. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Armeijan kalastuslaivaston ahdistelemat suuret kalastusyhtiöt käyvät puolestaan pienempien yhtiöiden kimppuun korvatakseen omia menetyksiään ja täyttääkseen yhtiöiden asettamat kiintiöt.

– Suurten yhtiöiden alukset hyökkäävät pienempien yritysten alusten kimppuun ryöstäen heidän kalansa, kertoo toinen lähde Etelä-Hamgyŏngin maakunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)